Online Leren: Positiever denken met beide voeten op de grond

Wat is het?

Onze maatschappij biedt ons volop mogelijkheden om ons te ontplooien. Er zijn veel technologische middelen. Er zijn coaches en opleidingen in persoonlijke ontwikkeling voor elk mogelijk menselijk probleem. De kansen zijn zeer veelzijdig, voor het grootste deel van de bevolking in elk geval.

Toch zien we dat heel veel mensen kampen met mentale problemen, met ziekte, depressies, verslaving aan medicatie en andere dingen.

De vele boeken, modellen, workshopen … rond positief denken ten spijt, moeten we vaststellen dat we niet echt rondhuppelen van geluk.

Ik heb mij jaren afgevraagd hoe dat kwam. En ik heb twee antwoorden gevonden:

  • De vele boeken en workshopen over positief denken, leggen een zekere druk op mensen. Want als je doet zoals het in die boeken beschreven wordt, dan kan het niet anders dan dat je positiever gaat denken. En als je dat niet lukt, dan heb je dat helemaal aan jezelf te wijten. Ik heb heel wat mensen zien passeren in mijn coachingpraktijk die hiermee kwamen aankloppen. Ze voelden zich minderwaardig en dom, omdat ze blijkbaar niet mee konden in al die positiviteit. ‘Er zal dus wel iets mis zijn met mij, dat ik dit niet kan’, klonk het vaak.
  • Een tweede reden waarom we vaak worstelen met positief denken, is dat het vaak aangeleerd wordt als iets dat we ‘bovenop’ al de rest van onze gevoelens moeten leggen. Een soort van laag vernis. Als we dat gaan doen, dan negeren we eigenlijk wat er in ons omgaat. En dan zie je mensen heel erg hun best doen om blij en opgewekt te zijn, terwijl heel hun lichaamstaal een andere boodschap geeft. Ook hier klopt iets niet.

Vanuit deze ervaringen, heb ik, samen met mijn man, Alex Peeters, met wie ik samen GROEI ACADEMIE run, iets nieuws gecreëerd, namelijk: Positiever denken met beide voeten op de grond.

Wat leer je in deze online leren?

  • Je leert hoe je op een realistische, evenwichtige manier positiever in het leven kan staan.
  • Je leert ook hoe je zelf kan kiezen hoeveel positiviteit je toelaat, zonder alle andere dingen die in je leven, weg te duwen of te negeren.
  • En tot slot misschien nog het belangrijkste: je leert op eigen kracht uitzoeken wat positief denken voor jou betekent en hoe jij het vorm wilt geven in jouw leven. Er zijn immers vele pistes die je kan bewandelen hiervoor. En tenslotte ben jij de dirigent van jouw leven. Wij bieden je enkele extra instrumenten aan. De muziek echter, die maak jij zelf.

Hoe gaan we dit doen?

  • Je krijgt een afwisseling van duiding en allerlei experimentjes, die je op jouw tempo en in jouw tijd kan doen. Let wel: het is van belang dat je die experimenten echt doet. Anders blijft het bij theorie en zal het resultaat zeker minder krachtig zijn. Er is volgens ons slechts één manier om iets te leren en dat is door het te doen, door het te ervaren en dan te zien wat werkt voor jou. We willen jou aanmoedigen om je in de de openheid tot leren te zetten, zoals een kind dit kan. Kinderen zijn hierin echt onze leermeesters …

Voeg als eerste een beoordeling toe.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Koop dit Online Leren
Ingeschreven: 388 studenten
lezingen: 21
Video: 1:10:30