Mindset tot Opfrisssen

Volgens wetenschappelijk onderzoek – uit 2009, uitgevoerd door psychologisch wetenschapper Phillippa Lally en haar team aan University College in Londen – benodigd het aanleren van een nieuwe gewoonte een absoluut minimum van circa 21 dagen!

Na gemiddeld circa 66 dagen kun je stellen dat een nieuwe, eenvoudige aan te leren, gewoonte een automatisme geworden is. Om permanent geïnstalleerd te worden heeft een eenvoudige aan te leren gewoonte gemiddeld meer dagen nodig. Hoeveel meer, dat verschilt per persoon, en dat varieert in dit onderzoek tussen de 18 en 254 dagen.

Dus, wanneer je grote veranderingen in je leven wil installeren, dan kom je er niet met 21 dagen. Dan dien je te rekenen je in maanden in plaats van in weken.

Wil je dus een echte serieuze nieuwe gewoonte installeren, zoals OPFRISSEN er één is?

Zet je dan schrap, en dit om 3 maanden lang, elke dag opnieuw, door te zetten, om van jouw nieuwe gewoonte een automatisme te maken. Om deze te installeren voor levenslang automatisch gebruik, dien je veelal op 6 à 9 maanden te rekenen!

Level 1

Level 2

Level 3

Alle deelnemers aan één van onze internationaal erkende trainingen, krijgen GRATIS toegang tot het Lifetime Abonnement: OPFRISSEN

Voeg als eerste een beoordeling toe.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Course available for 110 days
Koop dit Online Leren
Ingeschreven: 225 studenten
Duur: 90 dagen
lezingen: 94
Niveau: Practitioner