Mindset tot Masteren

Volgens wetenschappelijk onderzoek – uit 2009, uitgevoerd door psychologisch wetenschapper Phillippa Lally en haar team aan University College in Londen – benodigd het aanleren van een nieuwe gewoonte een absoluut minimum van circa 21 dagen!

Na gemiddeld circa 66 dagen kun je stellen dat een nieuwe, eenvoudige aan te leren, gewoonte een automatisme geworden is. Om permanent geïnstalleerd te worden heeft een eenvoudige aan te leren gewoonte gemiddeld meer dagen nodig. Hoeveel meer, dat verschilt per persoon, en dat varieert in dit onderzoek tussen de 18 en 254 dagen.

Dus, wanneer je grote veranderingen in je leven wil installeren, dan kom je er niet met 21 dagen. Dan dien je te rekenen je in maanden in plaats van in weken.

Wil je dus een echte serieuze nieuwe gewoonte installeren, zoals MASTEREN er één is?

Zet je dan schrap, en dit om 3 maanden lang, elke dag opnieuw, door te zetten, om van jouw nieuwe gewoonte een automatisme te maken. Om deze te installeren voor levenslang automatisch gebruik, dien je veelal op 6 à 9 maanden te rekenen!

Wie het in 21 dagen voor elkaar wil krijgen komt bedrogen uit. Echt waar, in 21 dagen kan enkel wanneer het om een kleine vaardigheid gaat, zoals 1 liter water per dag op drinken, echter om MASTEREN te automatiseren, is 21 dagen helemaal niet haalbaar om doen.

Wil je écht bergen verzetten, zoals elke dag een half uur wandelen, afvallen door een nieuwe eetgewoonte eigen te worden of MASTEREN te integreren in jouw leven, dan spreek je een meer realistische tijdsspanne af met jezelf, doch minstens 3 maanden en liefst 6 à 9 maanden.

Dus, wanneer je wil dat deze gewoonte, zoals MASTEREN er één is, die blijft bestaan, kies dan jouw tijdsspanne tussen 3 maanden, wat staat voor: ‘dichtbij genoeg om realistisch te zijn’ en liefst 6 à 9 maanden, wat staat voor: ‘ver weg genoeg om voldoende impact te hebben’.

Level 1

Level 2

Level 3

Alle deelnemers aan één van onze (Business) Master Practitioner-trainingen krijgen GRATIS toegang tot het Lifetime Abonnement: MASTEREN

Voeg als eerste een beoordeling toe.

Gelieve, in te loggen om een beoordeling achter te laten
Course available for 110 days
Koop dit Online Leren
Ingeschreven: 47 studenten
Duur: 90 dagen
lezingen: 94
Niveau: Master